18664529_1234865003303089_3439944860170881526_n
Nutricionizam
/
0 Comments
/
Chocolate – vanilla mousse

 

Evo kako uživati u desertu, a ne remetiti si hormonalni balans, štoviše dovesti ga u red.

 

AVOKADO

Konzumacija avokada jednom tjedno dovodi ženske hormone u balans, smanjuje rizik od pretilosti tijekom trudnoće, kao i rizik od raka vrata maternice.

Sadrži veliki udio dobrih masti i obiluje brojnim nutrijentima.

100 grama avokada sadrži oko 160 kalorija, 15 grama masti, 9 grama ugljikohidrata i 2 grama proteina.

Avokado sadrži oko dvadeset esencijalnih vitamina. Obiluje vlaknima, kalijem, visokim udjelom vitamina E i B te folnom kiselinom.

Poboljšava apsorpciju nutrijenata i tako omogućava tijelu da upije više hranjivih tvari.

Ako ga kombinirate s drugim biljnim namirnicama, povećavate hranjivost obroka i apsorpciju vitamina A, D, E, K te karotenoida.

 

Sastojci za čokoladni dio:

 1/2 šalice bademovog ili zobenog mlijeka

 1 veći avokado

 2 žlice sirovog kakaa

 2 žlice javorovog sirupa (C grad)

  1/2 žličice cejlonskog cimeta

 

Sastojci za dio od vanilije:

 1/2 šalice indijskih oraščića (namoćenih od 1-3 sata)

 1/2 šalice datulja

 1/2 žličice bourbon vanilije

  prstohvat morske nerafinirane soli

 

Priprema:

Jednu po jednu kombinaciju smiksajte u sjeckalici ili blenderu. Ako radite u blenderu, poduplajte sastojke da bi blender mogao odraditi posao kako treba. Servirajte u zdjelice, pospite sjeckanim orašastim plodovima (ja sam koristila brašno od badema u nedostatku istih), ostavite 30-ak min. u frižideru pa uživajte.

*možete napraviti šlag od kokosovog mlijeka (ohlađenog gustog dijela), ako volite kokos 🙂 pa ga servirati prije nego pospete orašaste plodove.

 

U slast, uživajte! Ja jesam 🙂

 

Fotografija –  © Vesna Franov Smaila. 

Svi recepti i slike sa ovog bloga su u privatnom vlasništvu te ih je zabranjeno kopirati bez navođenja izvora.