Dopustite si sreću i mir, vratite se sebi.
Aromaterapija, Ayurveda, Fitoterapija, Nutricionizam, radionice, škola, tradicionalna kineska medicina
/
0 Comments
/
POVRATAK SEBI – mala škola cjelovite regeneracije

 

S velikom radošću najavljujem vam da kreće nutritivno – energetska “Mala škola cjelovite regeneracije”. Jedinstvena škola u kojoj smo spojili znanje iz Ayurvede, kineske tradicionalne medicine, nutricionizma, fitoaromaterapije te Reikija.

Družit ćemo se kroz 4 susreta u kojima ćemo poraditi na svom energetskom, emocionalnom, mentalnom te fizičkom tijelu.

Složena smo i cjelovita bića, koja u današnjem svijetu lako dođu u razne disbalanse. Ti disbalansi se očituju na mnogo razina, kroz razne akutne ili kronične tegobe i bolesti. Da bi zacijelili potrebno je sva tijela dovesti u balans. Kada smo u balansu, svi sustavi rade u sinergiji, imamo energije, jak nam je imunitet te se lakše opiremo današnjem načinu života, koji se jako udaljio od naših stvarnih potreba.

38412157_1666442473478671_4070772219351924736_n

 

Ciljevi programa:
• eliminacija toksina iz dubljih slojeva tkiva (oslobađanje od akutnih ili kroničnih tegoba i bolesti)
• čišćenje probavnog trakta, jetre, limfnog sustava, pluća i bubrega
• poticanje probavne vatre
• poticanje bolje apsorpcije nutrijenata
• topljenje masti
• poticanje protoka cirkulacije
• učvršćivanje tkiva i kože
• smirivanje i jačanje uma
• uklanjanje energetskih blokada te uspostavljanje boljeg protoka energije
• rješavanje “viška” onoga što nam ne služi u poboljšanju kvalitete života
• rješavanje straha i nesigurnosti, ljutnje, tuge, brige te podizanje kreativnosti i vitalnosti
• vraćanje jednostavnosti 💚

 

Škola će se održavati petkom od 17.30 h do 21.15 h, kroz 4 susreta. Termini održavanja su: 13.03., 20.03., 03.04. i 10.04.2020.

Mjesto održavanja: Kružna 8, Rijeka.

Sve ostale upute dobit ćete prilikom prijave na info@povrataksebi.hr ili 095/9-111-241 (Vesna).

Svaki će se susret sastojati od dva dijela:

  1. Teoretski dio – naučit ćete kako kroz uravnoteženu, jednostavnu i raznovrsnu hranu, aromaterapijske i fitoterapijske pripravke utjecati na svoje energetske centre (čakre). Kad smo energetski u balansu, tijelo samo krene s regeneracijom (fizičkom, emocionalnom te mentalnom). Pričat ćemo o prehrani na malo drugačiji način, kroz energiju (ali ne kalorijsku 😉 ) te ćete dobiti uvid u jedan potpuno novi svijet. Teoretski dio dobit ćete u skriptama, uz razne savjete, recepte i popise za kupovinu. Ponekad je teško krenuti s promjenom kada ne dobijemo konkretne smjernice pa sam iz tog razloga pripremila jako detaljne upute koje će vam olakšati cijeli proces. Naučit ćete na koji su način energetski centri povezani s određenim organima te što to znači kad su u balansu, a što u disbalansu. Pričat ćemo o strahu, ljutnji, brizi, blokadama u kreativnosti i izražavanju te drugim emocionalnim stanjima koji nas muče u današnje vrijeme.  Također, dok budemo razgovarali pripremit ćemo se za drugi dio programa uz pomoć aromaterapijskih pripravaka posebno osmišljenih za energetske centre koje ćemo taj dan osvještavati.
  2. Energetski (praktični) dio – drugi dio programa započinjemo osvještavanjem tijela kroz energetske centre (čakre). Kroz lagane i učinkovite korake, te jednostavne vježbe, pokrenuti ćemo u njima energiju. Pratiti ćemo kako se osjećamo dok prolazimo kroz taj proces, jer upravo svjesnim i nježnim djelovanjem možemo vrlo brzo otkriti povezanost fizičkog, mentalnog i energetskog unutar nas. Nakon vježbi, dubokim disanjem, pripremiti ćemo se za vođenu meditaciju u kojoj kroz tehniku vizualizacije dajemo fokus na pojedine energetske centre (čakre) te ono što predstavljaju u našem životu. Ova radionica donosi dragocijene trenutke učenja i spoznavanja ljubavi prema sebi. Potiče nas na kvalitetniji odnos sa sobom i na buđenje životne radosti. Upravo “malim” koracima radimo velike pomake prema kvalitetnijem i sretnijem životu.

 

Evo i nekoliko slika obroka iz programa. Nema odricanja od niti jednog okusa, hrana je nutritivno bogata, raznovrsna i fina. Često me klijenti pitaju da li će moći izdržati bez slatkog 🙂 pa im objasnim da je slatko isto potrebno, samo ga jedemo u zdravoj verziji! Tu odmah sve bude lakše! Kada shvatimo da možemo uživati u finim obrocima koji nas hrane i regeneriraju, a ne praznoj hrani koja nas dodatno troši. Program ne izbacuje niti jednu vrstu makronutrijenata (ugljikohidrati, proteini i masti), te je prilagođen svim vrstama prehrane. Obroci su osmišljeni da jačaju energetske centre, ali su i nutritivno u balansu. Bez obzira da li ste svejed, vegetarianac ili vegan program se prilagođava vašim nutritivnim potrebama. Pričat ćemo o raznim načinima prehrane te o prehrani u balansu pa ćete bolje razumjeti zašto se prehrana mora prilagoditi pojedincu, a ne obrnuto.

50829552_1901869589935957_1982587337971859456_n12719311_10208936373951033_7686398955168564357_oIMG_1728 IMG_2101 IMG_224229542711_1506107379512182_4302102523649952033_n

 

Kroz ovu posebnu priču vodit će vas Vedrana i Vesna, dvije terapeutkinje koje već 10-ak godina rade, prvenstveno na sebi, a onda i s drugima. Obje imaju sličan pristup radu te smatraju da ništa ne treba raditi na silu i s nekim prevelikim odricanjem. Rad na sebi je cjeloživotni proces, svakog dana učimo, padamo i dižemo se te u tome trebamo biti blagi. Bitna je konstanta, a sve drugo dolazi polako. Što smo nježniji prema sebi, osluškujemo vlastite potrebe te svakodnevno radimo na promjeni (makar i s malim koracima), postajemo snažniji, bolje se osjećamo u vlastitoj koži te se lakše nosimo sa svim izazovima koje nam život nosi. Ova škola dat će vam alate za nježne promjene koje će vas povesti na put samospoznaje, rasta, zacijeljivanja i jačanja.

 

Više o terapeutkinjama:

Vedrana Biondić – učiteljica joge, Reiki majstor, trener osobnog rasta i razvoja

ve

Što napisati o sebi a da predstavlja djelić onoga što danas jesam? 🙂 Iskreno, taj dio mi je najteži jer se trenutci kojima sam gradila vlastitu priču riječima teže mogu predstaviti. Ipak, one su čarolija kojom pišemo po papiru ili tipkovnici pa ću ih nastojati sa ljubavlju i iskreno koristiti. Na putu vlastitog istraživanja i rasta naišla sam na divne ljude i učenja koja su mi pomogla u trenutcima kada je to bilo najpotrebnije. Svemir je udovoljavao onim mojim potrebama za kojima je glad bila najjača i srce potajno zvalo.

Otkad pamtim da postojim, obožavam knjige i njihovu moć. Njihov svijet bio je snaga mome odrastanju i sazrijevanju a to je i danas. Često su me vodile na putovanja unutar vlastite mašte u kojima sam znala dobivati intuitivne odgovore koji nisu bili jednaki onima izvana. Osim čitanja, pisanjem sam izražavala emocije i čistila srce, doslovno na papiru. Još uvijek je tako i kada god to ono zatraži sjednem i pustim mu kroz prste progovoriti.:)

Život me vodio “čudnim” putevima koje sam sama birala i na jednom od njih sam se susrela i sa yogom. Bilo je to prije nekih 8 godina i onda mi je jedina namjera bila “naučiti” meditirati. Moj tadašnji učitelj odmahnuo je glavom i savjetovao mi da probam najprije yogom pripremiti tijelo i um za meditaciju. Pristala sam iako nisam znala gotovo ništa o yogi, niti me zanimala.  Od tog susreta, krenulo je naše druženje i kroz individualan pristup vježbanja yoge, započelo je moje novo životno  putovanje. Moć disanja i pokreta, iskrenih razgovora, suza i smijeha odrazila se na moje tijelo i duh i uistinu svaki segment života. Utjecala je na brojne odluke zahvaljujući kojima sam više razumijela sebe i druge te kreirala život po guštu. To i danas čini i to na jedan divan, suptilan način.

Ljubav prema yogi me poticala da više učim i istražujem. Tako sam završila i dodatne škole, i brojne  edukacije kojima sam postala certificirana instruktorica yoge i trener osobnog rasta i razvoja. Kroz različite energetske i mentalne tehnike radim sa pojedincima ili grupom na osvještavanju onog potrebnog za rast i razvoj u vlastitoj životnoj priči.

Jedna od “tehnika” koju bih sa ponosom izdvojila je Reiki. Radi se o divnoj energetskoj “tehnici” koju svakodnevno primjenjujem na sebi kako bih se “napunila” i koja mi već duži niz godina pomaže razumijeti i voljeti sebe, druge…život. Kao Reiki majstor kroz tretmane pomažem bližnjima kao i svojim dragim klijentima, ljudima koji mi se obraćaju sa punim povjerenjem.

Istinski uživam u individualnim tretmanima i radionicama, kojima kroz zajedničku sinergiju i prepuštanje svjedočim divnim promijenama i velikoj snazi svakog pojedinca.

Svakako bih naglasila kako su mi Yoga i Reiki vjerni prijatelji i divna pratnja kroz život i odnose, prvenstveno sa sobom a onda i sa drugima.

Pomažu mi više razumijeti vlastite potrebe, pomažu mi u odnosu sa partnerom i tome da se prepuštam sa povjerenjem i uživam kao žena, da kao majka bolje razumijem vlastitu kćer, da znam kako sam dobila najbolju moguću obitelj, prijatelje i situacije iz kojih više cijenim život kao dar.

Život je igra i tome svjedočimo svakodnevno. Nema previše filozofije u njemu i ako se tako postavimo, počinjemo zaista uživati u svakom trenutku. Zato nastojim istinski uživati u “malim” stvarima. Volim kuhati, čitati, slušati glazbu, plesati, pogledati dobru predstavu ili film, družiti se sa dragim ljudima, popiti finu kavu, igrati se sa svojim psićem, putovati, istraživati neke nove dimenzije kroz otvoreno srce i znatiželjan um. Volim svaki dan kada se probudim, volim svaki udah i izdah jer me podsjećaju na čarobnu moć koja postoji u nama i svemu što nas okružuje, podsjećaju da je Sada sve što imamo i trebamo. Volim živjeti i volim voljeti i nekako znam da smo baš i zbog toga tu…

Hvala Vam na čitanju Picture1

 

Vesna Franov Smaila – osnivačica “Povratka sebi”, tui-na terapeut, fitoaromaterapeut, nutricionist, ayurvedski maser

 

IMG_8562IMG_8563

Kako sam se vratila sebi.”

Svi mi imamo važne životne događaje koji su nas oblikovali i usmjeravali nam život i bez kojih ne bi bili osobe koje smo danas. Ja sam zahvalna na svemu što sam proživjela, jer bez toga ne bih otkrila svoj životni poziv, ili bih, tko zna…

Prijelomni događaj bila je dijagnoza autoimune bolesti štitnjače i od tada moj svijet više nije isti. Nije isti, jer sam napokon shvatila da se mogu boriti i preuzeti odgovornost za sebe. Unatoč tome što su me uvjeravali da je to što imam neizlječivo i da ću ostati bez štitnjače, za mene to nije bila opcija. Pročitala sam sve što sam mogla naći o toj temi i svemu što je s tim povezano. Krenula sam na Yogu te prisustvovala raznim radionicama među kojima je jedna u meni ostavila dubok dojam. Bio je to seminar “Osnove Ayurvede” koji je predavala Tanja Kraljić Strgačić. Većinu stvari koje smo obradili na seminaru ja sam već neko vrijeme živjela, a nisam znala da su dio Ayurvede (dok sam istraživala kako si pomoći te su me stvari nekako zvale, kao i Ayurveda). Znala sam da sam na pravom putu! Tada mi je prvi put palo na pamet ime “Povratak sebi”, tako jednostavno, a sveobuhvatno.

Kako je moja preobrazba bila očita, bliske osobe, prijatelji i poznanici sve više su me tražili savjete. I tada sam se odlučila doškolovati, jer sam bila svjesna da bez obzira na sve informacije koje sam sakupila nisam imala dovoljno dobru bazu da bih radila sa drugima.

Prvo sam upisala školu Nutricionizma, a potom Fitoterapije i Aromaterapije gdje sam se zaljubila u masažu. Kako su me oduvijek zanimale istočnjačke tehnike, neko vrijeme sam se bavila  Tai chiem, Chi Kungom i DO-INom te se intenzivnije posvetila Yogi. Iz ljubavi prema energetskom radu završila sam tečaj tui-na kineske masaže (meni osobno jedna od najdražih masaža, kao klijentu). Nakon godine dana bavljenja tui-na masažom nastavila sam s daljnjim obrazovanjem te završila školu holističke fizikalne terapije po principima tradicionalne kineske medicine (pod vodstvom dr. Milenka Ristića) te tako postala i tui-na terapeut.

Po prirodi sam “pomagač”, intuitivni empat koji često osjeća tuđe emocije te fizičke boli i neugode. Dugo mi je trebalo da se naučim nositi s tim, ali danas mi to pomaže u poslu. Bavim se terapeutskim radom, uz holistički i individualan pristup klijentu. Kako ne postoje dvije identične osobe tako ni terapija ne može biti ista za svih. U radu spajam aromaterapiju, fitoterapiju, nutricionizam, tui-na terapiju (terapija bazirana na tradicionalnoj kineskoj medicini) te Ayurvedu. Uživam u svakom trenutku rada, jer na svoj rad ne gledam kao na posao već kao na poziv. Sve sam uklopila u jednu lijepu cjelinu u kojoj se razne tehnike međusbno isprepliću i nadopunjuju u svrhu balansa :).

Neću reći da je bilo lako “vratiti se sebi”, trebalo je puno borbe, sa sobom a još više s okolinom, ali isplatilo se. Danas se puno lakše nosim sa životnim izazovima, jer sam sama sebi najbolji prijatelj i volim se. Volim se pa se brinem o sebi, njegujem se i osluškujem što mi tijelo poručuje.

Iz svega toga nastao je “Povratak sebi – holistički studio prirodnih terapija”, mjesto gdje možete dobiti razne savjete, prisustvovati radionicama ili se jednostavno doći opustiti uz masažu, čaj i razgovor. Danas, kad je sve oko nas užurbano, treba naći način kako da usporimo i proživimo svoj život, a ne da on proleti kraj nas. Trebamo si dopustiti sreću i  mir, bar na trenutke. Nakon nekog vremena ti trenuci postat će naša stvarnost.

Za sad Vas pozdravljam s jednim od najdražih citata

“Nije dovoljno samo živjeti.” – reče leptir. “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća.” – Hans Christian Andersen

Hvala Vam na čitanju i nadam se da se uskoro vidimo,

Vesna Franov Smaila

 

Cijena škole iznosi 2.000,00 kn.

Ukupno trajanje škole je 20 školskih sati, raspoređenih u 4 susreta. Pri svakom susretu dobit ćete skriptu sa teoretskim dijelom, koji ćemo taj dan obraditi te dijelom za pitanja i bilješke.

Na kraju završenog programa dobit ćete certifikat o prisustvovanju na nutritivno – energetskoj školi “Povratak sebi – mala škola cjelovite regeneracije”.

Plaćanje možete izvršiti u gotovini, putem transakcijskog računa te putem debitnih ili kreditnih kartica (sve osim Dinersa) osobnim dolaskom (do 10.03.2020.) u Povratak sebi – holistički studio prirodnih terapija, Kumičićeva 41 a, Rijeka.

PBZ Visa i Visa Premium (bivši Amex) na 2 – 6 rata.

Postoji mogućnost plaćanja u 2 rate putem gotovine, u dogovoru sa organizatorom.

Radit ćemo u manjoj grupi pa je i broj mjesta ograničen. Iz tog razloga potrebno se predbilježiti za školu na info@povrataksebi.hr ili na broj telefona 095/9-111-241 te si osigurati mjesto.

Da bi si osigurali mjesto, nakon predbilježbe te potvrde da ima slobodnih mjesta, potrebno je do 10.03.2020. uplatiti predujam od 400,00 kn. Ako plaćate na karticu, predujam nije potreban, jer ćete doći uplatiti u Povratak sebi. Također uplatu u cijelosti možete izvršiti dva dana prije početka radionice (11.03.) direktno na račun ili prilikom dolaska (13.03.) u gotovini. Ako želite platiti u gotovini na 2 rate, napomenite kod prijave.

Podaci za uplatu:

Povratak sebi – holistički studio prirodnih terapija, obrt za usluge, vl. Vesna Franov Smaila

Kumičićeva 41 a, 51000 Rijeka

Žiro račun: HR7424840081135005717 (RBA)