Fitoterapija

Fitoterapija je medicinska disciplina koja koristi biljke kao izvor ljekovitih tvari koje utječu na ljudski organizam. To je metoda liječenja, ublažavanja te sprječavanja bolesti i tegoba upotrebom cijelih ljekovitih biljaka ili njihovih dijelova (cvjetova, listova, korijena…) te upotrebom sastojaka (eteričnih ulja, ekstrakata i drugih izolata) kao i gotovih pripravaka (čajeva, tinktura, masti, kapsula).

Ljekovito bilje gotovo da i nema neželjene učinke (ako ih i ima tada su oni svedeni na najmanju moguću mjeru), a prednosti su mnogobrojne: ne stvaraju naviku i ovisnost, na prirodni način vračaju sklad i ravnotežu, održavaju organizam vitalnim, posebno su pogodni kao preventiva a kod kroničnih poremećaja djeluju na uzroke, učinci su im kumulativni, energetski djeluju na čovjeka i vraćaju ga u ravnotežu.

Djelovanje fitoterapije, a time i rezultati su dugotrajni pa treba biti strpljiv. Ljekovitim biljem unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari (eterična ulja, vitamine, antioksidanse, flavonoide, enzime, minerale…) te ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo mu metaboličke procese i odstranjujemo štetne tvari iz organizma. Za bilo kakvu terapiju bitno je konzultirati se sa educiranim terapeutom radi kontraindikacija sa drugim terapijama.

Oblici biljnih pripravaka koje koristimo u fitoterapiji su: topli i hladni napitci (čajevi), sirupi, tinkture, macerati, melemi, kreme, ulja, gelovi, kupke, paste, kapsule…

Priroda nam daje sve što nam treba, samo se trebamo podsjetiti kako to iskoristiti…

Rezervirajte svoj termin!

Dobrodošli! Za savjetovanje je potrebna najava pa me slobodno kontaktirajte putem maila ili telefona. Lijepi podrav, Vesna.

095 9111 241