Relax, Don't Stress Out.-3
Ayurveda, Nutricionizam, radionice, škola, tradicionalna kineska medicina
/
0 Comments
/
zdravlje i energetski balans

Kako postati i ostati zdrav u današnje vrijeme, kad smo se udaljili od naših stvarnih potreba? Kako se buditi naspavani i energizirani? Kako se osloboditi raznih emocionalnih tegoba, strahova, briga…? Kako se voljeti i njegovati? Kako probuditi kreativnost te povećati produktivnost? Kako povećati vitalnost?

Na sva ta pitanja odgovor je isti! Dovesti se u energetski balans.

Sve tegobe koje imamo, bile one bile fizičke, mentalne ili emocionalne započele su prvo na energetskoj razini da bi se kasnije manifestirale i na ostalim razinama. Da bi ih se riješili, moramo poraditi na svom energetskom tijelu. 

Ayurveda i tradicionalna kineska medicina nude nam alate za zdravlje na svim razinama. 

Kroz Ayurvedu učimo kako pokrenuti i balansirati svoje energetske centre (čakre), koju hranu birati (svaki enegetski centar ima određenu vrstu hrane koja mu pogoduje), koje asane vježbati, kako njegovati tijelo (kroz masažu i razne prirodne preparate) te kako umiriti um.

Kineska tradicionalna medicina uči nas kako ojačati određene organe i njihove sustave, pokrenuti energetski protok kroz meridijane (masažom, akupresurom, vježbama…), riješiti se straha, brige, tuge, ljutnje…sve u svrhu ravnoteže i zdravlja.

Živimo u vremenu velikog stresa, užurbanosti, sa puno obveza i nerealno je očekivati da se možemo skroz izolirati od svega te na miru zacijeliti. Ono što možemo napraviti jest uvesti svakodnevne promjene koje će nas ojačati te nam pomoći da se lakše nosimo sa takvim načinom života, koji nam je nametnut. Imamo izbor izgubiti sebe u svemu tome ili svakodnevno odvojiti vremena (makar i malo za početak) za sebe. Puno stvari u životu ne možemo birati, ali možemo na trenutak zastati te odlučiti da smo sami sebi prioritet. Možemo se početi zdravije hraniti, upisati jogu, tai-chi, chi gong ili do-in, otići na energetsku masažu, birati prirodne preparate za njegu (koji nas dodatno ne truju, već iscijeljuju) te svakodnevno barem pola sata prošetati.

Svi imamo 24 sata u danu, ali na nama je izbor kako ćemo ih iskoristiti. I vjerujte mi, kada za sebe odvojimo barem 30 min. dnevno te odradimo bilo kakvo energetsko jačanje, i ostatak dana je nekako lakši, dulji i efikasniji.

Ne dajte da vas vrijeme troši, već vi vrijeme što bolje iskoristite.

I često čujem rečenicu: “Ne stižem!!”, ali stići ćete tek kad usporite :).

Ako želite naučiti kako sami raditi na energetskom balansu predbilježite se za “Malu školu cjelovite regeneracije”, koja počinje sredinom travnja 2020. Više o školi i voditeljicama možete pročitati na 

https://povrataksebi.hr/povratak-sebi-mala-skola-cjelovite-regeneracije/

 

Hvala Vam na čitanju <3

Za savjetovanja, energetske masaže ili uravnoteženu prehranu možete me kontaktirati na info@povrataksebi.hr ili 095/9-111-241